Jagody goji pochodzą z krzewy, który występuje przeważnie na terenie Azji, ale niektóre z jego odmian można spotkać na terenie Ameryki Północnej i Środkowej. Jest to stara roślina, ponieważ jagody goji jako składnik korzystny dla naszego zdrowia pojawiają się już w starochińskich publikacjach na temat zdrowia. Rzeczywiście, jagody goji wyróżniają się smakiem, choć formę mają niepozorną. To drobne, czerwone jagody o delikatnym, ale przyjemnym smaku, w Polsce występujące w formie ususzonej. Roślina ta wzmacnia układ odpornościowy naszego organizmu, znacząco zwiększa jego zasadowość, co pozwala chronić ciało przed zakwaszeniem. Jagody goji mają również bardzo korzystny wpływ na naszą krew, wzrok oraz wątrobę. Przypisuje się im właściwości przecistarzeniowe. Spożywanie jagód goji zalecane jest osobom odchudzającym się, osobom, które skarżą się na nadciśnienie, stany zapalne stawów czy zaburzenia pracy wątroby i nerek. Odżywiają ciało i pobudzają jego naturalne procesy obronne. Są to najmocniej odżywcze jagody na świecie.